مقدمه
دانشگاه صنعتی سهند به عنوان اولین دانشگاه صنعتی مولود انقلاب در سال 1368 جهت تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد مورد نیاز صنایع منطقه و کشور و رفع نیازهای تحقیقاتی و توسعه صنایع تأسیس شده است. این دانشگاه با سرلوحه قراردادن نقشه راه توسعه کشور، سند اسلامی شدن دانشگاهها و به منظور ایفای نقش فعال به عنوان دانشگاه نسل چهارم و پنجم آغازگر حرکت به سوی آیندهای روشن و صحنهای برای ایفای نقش فعال در رشد و بالندگی ایران اسلامی بوده است. دانشگاه صنعتی سهند با فراهم نمودن فضایی پویا و پرنشاط برای علم جویان و دانشجویان زمینه بروز و ظهور فارغ التحصیلان کارآمد را در صحنه مدیریت و پیشرفت کشور فراهم نموده است.
افتخارات
کسب جوایز و عناوین متعدد توسط اعضای هیئت علمی این دانشگاه از جمله استاد بهرهوری سبز، جایزه سازمان بهرهوری آسیایی، استاد نمونه کشوری، پژوهشگر برتر کشوری، دانشمند جوان برجسته مهندسی، سرآمد علمی، دانشمند پر استناد یک درصد و دو درصد دنیا، فناور برتر استان و کشور، دانشمند برتر در حوزه ارتباط با جامعه و صنعت، مدیر پژوهشی برتر استان و کشور، عضویت اعضای هیئت علمی در کارگروههای تخصصی، کسب جایزه جهانی انرژی گلوپ و نیز کسب افتخارات متعدد دانشجویی از جمله کسب رتبههای متعدد تک رقمی ازمون کارشناسی ارشد و رتبههای برتر المپیادهای علمی دانشجویی، کسب عنوان مقالات برتر در کنفرانسهای مختلف داخلی و بینالمللی، قهرمانی چندین دوره مسابقات کمیکار، نائب قهرمانی مسابقه ملی طراحی موتورسیکلت برقی و درخشش در مسابقات مختلف فرهنگی و ورزشی در سطح ملی از جمله افتخارات دانشگاه جوان صنعتی سهند است.
آموزش
در این دانشگاه رشته گرایشهای مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در موضوعات مختلف مهندسی شامل مهندسی مواد، مهندسی شیمی، مهندسی برق، مهندسی معدن، مهندسی عمران، مهندسی پلیمر، مهندسی مکانیک، مهندسی نفت و گاز، مهندسی پزشکی و علوم پایه مهندسی دایر است. درصد بالایی از دانشجویان این دانشگاه را دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل می دهند که بیانگر توجه ویژه دانشگاه به امر پژوهش و مساله محوری است.
پژوهش
این دانشگاه مفتخر به ابداع و ایجاد مراکز تحقیقاتی نیازمحور خودگردان است و در حال حاضر این مراکز در زمینه های مختلفی شامل نفت، پلیمر، محیط زیست، انرژیهای نو، بیوتکنولوژی، نانو تکنولوژی، سلولهای بنیادی، مواد پیشرفته و فراوری مواد معدنی، سازه، زلزله، خودرو، مهندسی پزشکی و بهرهوری مشغول به فعالیت هستند. در حال حاضر تحقیقات بدیعی در قالب طرحهای ملی و بین المللی به توسعه صنایع کشور در دانشگاه صنعتی سهند در حال انجام است. اجرای بیش از چهارصد طرح پژوهشی همسو با نیازهای صنایع و مشارکت در دهها پروژه کلان ملی از جمله افزایش ضریب برداشت میدانهای نفتی، ساخت نیروگاه های خورشیدی، تولید فراوردهها و محصولات بیوتکنولوژی و تصفیه آب و نیز ثبت چندین یواس پاتنت و اختراع ملی از جمله دستاوردهای این مراکز و حاصل نگاه مسئله محور آموزش و پژوهش در این دانشگاه است. انتشار مقالات کیفی نیز نشان از نقش مؤثر این مراکز در مرزهای دانش دارند. قطب علمی پلیمرهای استایرنی این دانشگاه به عنوان تنها قطب علمی فعال در حوزه مهندسی پلیمر در منطقه شمال غرب کشور محوریت تحقیقات در حوزه پژوهشهای مربوطه است. مراکز رشد واحدهای فناور و نوآوری دانشگاه در تکمیل چرخه ایده تا محصول و تجاریسازی آن فعالیت دارد. همچنین در راستای تفاهم و همکاری مستمر با صنایع مختلف، این دانشگاه مفتخر به ایجاد سایبر پارک، پژوهشکده آلومینیوم، مرکز نوآوری گیربکس و شهرک علم و فناوری به منظور توسعه و تجاریسازی دانش است که با مشارکت بخشهای خصوصی و دولتی در حال راهاندازی هستند. در راستای پیادهسازی تفاهمنامههای صنعتی، افتتاح دفاتر صنایع مخنلف در دانشگاه، برگزاری آزمون و مصاحبه استخدامی صنایع و بورسیه دانشجویان مستعد توسط صنایع انجام پذیرفته است.
رفاه و دانشجویی
دانشگاه صنعتی سهند تسهیلات رفاهی متنوعی را برای دانشجویان ایجاد کرده است. امکانات و سالنهای ورزشی (تعداد خوابگاه ها، سالن های ورزشی، سلف و رستوران ها) مرکز بهداشت و درمان دانشگاه صنعتی سهند با در اختیار داشتن پرسنل ماهر و مجرب به عنوان متولی اصلی امور سلامت دانشجویان و کارکنان دانشگاه فعالیت مینماید. همچنین با توجه به مدرنسازی جوامع و بروز و ظهور مشکلات اجتماعی، مرکز مشاوره دانشگاه در زمینههای مختلف تحصیلی، خانوادگی و اجتماعی به ارائه خدمات میپردازد.
شروع پذیرش مقالات
1403/03/20آخرین مهلت ارسال مقالات
1403/06/05آخرین مهلت ثبتنام
1403/06/12تاریخ برگزاری
1403/06/20